Hangzhou Gudun Road Primary School

Awards : Nomination Award 提名奖

Category : Architecture 建筑设计

Designer : GLA建筑设计

Hangzhou Gudun Road Primary School

 

GLA建筑设计

 

The construction of infrastructure like school is behind of residence. The education of children has become a major social contradiction currently. On the other hand, the form of high-rise buildings and high density house has permanently changed the form of the traditional residence appearance and public space. The location studied in the project has experienced the radical changes between humanity and physical layers.A mass of high-rise buildings bring a large number of people in this community, while schools nearby are rarely and the nearest school is 3 miles away. The parents of the children of school age have a long struggle with the local government on the question of right of education.A mass of high-rise buildings bring a large number of people in this community, while schools nearby are rarely and the nearest school is 3 miles away. The parents of the children of school age have a long struggle with the local government on the question of right of education.The result makes us rethink the course of the event, and makes us realize that the importance of the design and architecture for social relationship. Our design philosophy is that the school is not only a place providing basic education but also a link between community and school, a kind of petri dish recording public memory, a node of urban form. Through delicate design, the limited cost also makes a high quality and interesting public space.

 

 

 

 

 

 

 

Related works