Huateng Hog House Barbecue Restaurant

Awards : Nomination Award 提名奖

Category : Architecture 建筑设计

Designer : 上海以靠建筑设计事务所

Huateng Hog House Barbecue Restaurant

 

上海以靠建筑设计事务所

 

The land for barbecue restaurant is 20 m long from north to south, and 10 m wide from east to west. Although it is located in rural area, there is no plenty of available land resource for construction. The barbecue restaurant has to be built along the red line so it must be in shape of rectangle without any concave and convex on each side.Although the land available for construction is so limited, LeekoStudio managed to design a gray space at the front entrance. Designed to relieve the visual impact of the barbecue restaurant against the surroundings, the gray space is not only the ex-preface space of the restaurant but also a place for customers to have a chat or rest after a wonderful dinner. Meanwhile, the staff of Hog House may also relax and rest there. The completed barbecue restaurant feels very close to the sketch of our design. The black sleeper and read light unveil a sharp and apparent contrast between light and shadow as well as illusion and reality. To open long narrow windows in the walls of restaurant and well control the intensity of local light at the same time, we reinforce the windows with antidazzle screen made of weathering steel. Meanwhile, we design four skylights in the roof to let in more natural light. With four skylights, the natural light indoors will be well balanced. It will be bright enough indoors if it is artificially illuminated a little more when necessary. The balance of illumination will give you a sense of comfort.

 

 

 

 

 

 

 

Related works